Αν και η διαφήμιση έχει στόχο να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, συχνά οι δημιουργοί ξεπερνούν τα όρια ανοχής ή και των κανονισμών με αποτέλεσμα οι πολυέξοδες καμπάνιες να αποσυρθούν. Τα ηνία της “λογοκρισίας” κρατά η Βρετανική ASA η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων η οποία εξετάζει το μήνυμα περίπου 30 χιλιάδων διαφημίσεων το χρόνο.
Το 2007 η SISLEY προκάλεσε με αυτή τη διαφήμιση με τις “εθισμένες στη μόδα” κοπέλες.
Άλλη μια καμπάνια της SISLEY που προκάλεσε αντιδράσεις με φωτογραφίες που εξέπεμπαν σεξιστικό μήνυμα.
Η τότε 14χρονη ηθοποιός Hailee Steinfeld στην διαφήμιση της Miu Miu, το 2011 εμφανίστηκε να κλαίει πάνω στις γραμμές του τρένου. Απαγορεύτηκε γιατί θεωρήθηκε ότι η σκηνή παρέπεμπε σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Το 2007 ο φωτογράφος Terry Richardson προκάλεσε για τα καλά. Η συγκεκριμένη καμπάνια απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες. Εκτός από τις παραπάνω υπήρχαν μερικές ακόμα πιο… προχωρημένες.
Άλλη μια διαφήμιση της Sisley, το 2001, στην οποία το μοντέλο πίνει γάλα από αγελάδα. Θεωρήθηκε άσεμνη και αποσύρθηκε.
Σάλο είχε προκαλέσει το φιλί του Πάπα Βενέδικτου με έναν Ιμάμη στη καμπάνια της Benetton, Unhate. Βέβαια συχνά ο συγκεκριμένος οίκος προκαλεί αντιδράσεις με τις καμπάνιες του.
Πολλοί κατήγγειλαν την συγκεκριμένη καμπάνια του Yves Saint Laurent, το 2002. Απαγορεύθηκε γιατί κυκλοφόρησε αρχικά χωρίς μωσαϊκό!
Η συγκεκριμένη όπως και οι υπόλοιπες της καμπάνιας απαγορεύτηκαν με το σκεπτικό ότι εμφανίζει παιδιά ως αντικείμενα σεξουαλικού πόθου και διότι η οπτική του θεατή παραπέμπει σε κρυφοκοίταγμα.