Μια επιχειρηματική ιδέα πρέπει να είναι πρωτότυπη για να κάνει τη διαφορά και αν είναι δυνατόν η μοναδική.
Το εστιατόριο “Take in” στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, είναι ίσως το μοναδικό που δεν έχει δική του κουζίνα και μενού!
Αντί να μαγειρεύει παρέχει την υποδομή του εστιατορίου και επιτρέπει στους πελάτες του να παραγγείλουν από έξω και συγκεκριμένα από μια λίστα 20 επιχειρήσεων φαγητού.
Στηρίζεται από την American Express και το Wolt, μια δημοφιλής εφαρμογή για παραγγελίες φαγητού και λειτουργεί πιλοτικά για λίγους μήνες.
Μπορεί με την πρώτη σκέψη να μην βρίσκεις το λόγο του να πας σε ένα εστιατόριο και να παραγγείλεις από αλλού όμως οι υπεύθυνοι της ιδέας σκέφτηκαν ότι μπορεί σε μια παρέα να μην υπάρχει συμφωνία για το τι θα φάνε. Άλλος θέλει κάτι πρόχειρο, άλλος ψάρι, άλλος κρέας. Εκεί οι διαφωνίες αυτές δεν υπάρχουν.
Χρησιμοποιείς την εφαρμογή και παραγγέλνεις από τα 20 εστιατόρια της λίστας όπως θα έκανες από το σπίτι σου.
Πραγματικά μια έξυπνη ιδέα για κοινό που είναι “εκπαιδευμένο” να παραγγέλνει διαδικτυακά.