Από τον Οκτώβριο και μετά και έως την Άνοιξη καλλιεργείται το φρέσκο κρεμμύδι. Ένα προϊόν της γης που μπορεί πανεύκολα να καλλιεργηθεί σε αστικό περιβάλουν.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μικρό κομμάτι από τον κήπο, ή κάποια ζαρντινιέρα με χώμα εμπλουτισμένο με κοπριά.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Προμηθεύεστε τα κοκκάρια από κάποιο φυτώριο, άσπρα ή κόκκινα ανάλογα του τι επιθυμούμε.
Φυτεύουμε τα κοκκάρια σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (10 εκ.) και ίσα που να σκεπαστούν από το χώμα.
Προσέχουμε να είναι το κεφάλι πάνω και οι ρίζες κάτω, ώστε να πετάξει τα φύλλα.
Ποτίζουμε ελαφρά και περιμένουμε να γίνουν τα κρεμμύδια σε ικανό για κατανάλωση ύψος. Όπου παίρνουμε κρεμμύδι μπορούμε να συμπληρώνουμε κοκκάρι για να ξαναγίνει έτσι θα έχουμε όλο το Χειμώνα φρέσκο κρεμμύδι. Γενικά το κρεμμύδι δεν θέλει πολύ πότισμα γιατί σαπίζει. αυτό το προσέχουμε
Με τον ίδιο τρόπο μετά το Χειμώνα καλλιεργούμε ξερό κρεμμύδι.
Καλοφάγωτα!