Όταν χάνεις την εξουσία, έπειτα από πολλά χρόνια, τότε, από φίλοΕυρωπαίος που ανακηρυσσόσουν, μπορείς να γίνεις πολύ εύκολα αντιΕυρωπαίος.
Κατά τον κ. Βενιζέλο, η κυβέρνηση τίθεται υπό την κηδεμονία Μέρκελ, Ολάντ. Τώρα, κηδεμονεύουν την κυβέρνηση, οι ηγέτες της κακής Ευρώπης, καταλαβαίνουμε, ενώ όταν συγκυβερνούσε με τον κ. Σαμαρά, Μέρκελ-Ολάντ, ήταν οι ηγέτες της καλής Ευρώπης που δεν είχαν στην έγνοια τους να την κηδεμονεύσουν.
Που να πήγε άραγε η προσήλωση και ο σεβασμός του κ. Βενιζέλου στα πρόσωπα που έδιναν εντολές και αυτός τις εκτελούσε σε χρόνο d/t; Μετετράπησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αμφισβήτηση της πολιτικής της Ευρώπης, της τώρα κακής Ευρώπης, χθες που συγκυβερνούσε με τον κ. Σαμαρά καλής Ευρώπης.
Το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας, εάν δεν γεννά παραφροσύνη, σίγουρα μια σύγχυση των καταστάσεων προκαλεί!
«Κυνηγάμε την ουρά μας εδώ και 14 μήνες», είπε πρόσφατα ο κ. Βενιζέλος. Όταν η χώρα έφτασε να χάσει το 25% του ΑΕΠ της και επί εφτά σχεδόν χρόνια ακολουθεί τη νεοφιλελεύθερη λογική της εσωτερικής υποτίμησης, βάσει των μνημονίων 1 και 2 βυθίζοντας την πλειοψηφία του λαού στην φτωχοποίηση, δεν έχει ευθύνη; Μόνος του κυβερνούσε ο Αντώνης Σαμαράς;
«Εάν δεν γυρίσουν λεφτά στις τράπεζες δεν πρόκειται να κινηθεί ο μηχανισμός της πραγματικής οικονομίας» είπε για άλλη μια φορά εμφατικά. Τα χρήματα που έκαναν φτερά από τις τράπεζες επί των δικών του ημερών στην κυβέρνηση, επέστρεψαν και εάν επέστρεψαν διατέθηκε μέρος τους για να κινηθεί ο μηχανισμός της οικονομίας; Όχι, βέβαια, και οι πολίτες το βιώνουν στο πετσί τους.
Ήταν λίγες οι φορές και λίγα τα χρήματα που δόθηκαν στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και τα χρήματα αυτά έχει βάλει χρέος στις πλάτες του ο ελληνικός λαός;
Τις περιόδους εκείνες ο κ. Βενιζέλος ήταν στην κυβέρνηση, συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων να του θυμίσουμε.
Ο ίδιος είναι, που ακόμα και σήμερα, δηλώνει υπερήφανος για το PSI που έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία και είχε ως συνέπεια να καταστραφούν οικονομικά χιλιάδες συμπολίτες μας που είχαν επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
Αποφάνθηκε ότι, οι Έλληνες φταίνε που δεν τον επέλεξαν μαζί με τον κ. Σαμαρά να συνεχίσει να κυβερνά, λέγοντας δεικτικά: «…Στην Κύπρο άντεξε το πολιτικό σύστημα και το παλιό πολιτικό σύστημα την έβγαλε από την κρίση, ενώ η Ελλάδα ανακυκλώνεται στη μιζέρια της κρίσης γιατί το πολιτικό σύστημα κατέρρευσε στο όνομα του νέου, το οποίο αποδεικνύεται πιο παλιό από το παλιό».
Μάλιστα, επέκτεινε τις ευθύνες στους Πορτογάλους και στους Ισπανούς για το γεγονός, ότι δεν εξέλεξαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις που υπηρέτησαν τις ίδιες με τη δική του και του κ. Σαμαρά, απάνθρωπες πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.
«Και στην Πορτογαλία άντεξε το παλιό πολιτικό σύστημα και η χώρα ήταν έτοιμη να βγει από την κρίση, μην σας πω βγήκε, τώρα, όμως, που οι φίλοι μας, οι σύντροφοι μας του σοσιαλιστικού κόμματος σχημάτισαν κυβέρνηση με τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις της αντιευρωπαϊκής Αριστεράς, τώρα ξαναμπαίνει η Πορτογαλία στην κρίση», ενώ για την Ισπανία σημείωσε: «Και η Ισπανία, η οποία δεν έζησε κρίση ανάλογη με την ελληνική, αλλά έζησε κρίση, τώρα δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και το πολιτικό ζήτημα είναι αυτό που μπορεί να την οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο».
Για τον κ. Βενιζέλο και τους ομοϊδεάτες του, που κολυμπούν εδώ και χρόνια στα νερά της του νεοφιλελευθερισμού, τους αρκεί να περιστρέφονται συνεχώς γύρω από τον εαυτό τους. Να φορτώνουν τις ευθύνες της αποτυχίας της πολιτικής τους στους πολίτες και όχι στις πολιτικές που ακολουθούν και έχουν οδηγήσει στην φτώχεια και την ανέχεια εκατομμύρια πολίτες, κυρίως, του νότου της Ευρώπης. Τόση αλαζονεία!