Στην κάθε κυβέρνηση πόσο μάλλον σε μία κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο πρέπει να ασκείται, ακόμα και στους τομείς που σημειώνει θετικά βήματα, αυστηρή κριτική για να συνεχίζει (χωρίς να χαλαρώνει) την προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων που έχει υποσχεθεί στην κοινωνία.
Αυτό, όμως, απέχει κατά πολύ από το να την στήνουν στον τοίχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα- απόρροια τα περισσότερα, των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία τουλάχιστον 40 χρόνια-και έχει κληθεί να επιλύσει.
Η εικόνα που μεταφέρει στην κοινωνία το παλαιό πολιτικό σύστημα, είναι πραγματικά, η εικόνα που δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν στη χώρα, ενώ αυτό είχε το πάνω χέρι.
Η Ελλάδα είναι ήδη κατεστραμμένη, διαλαλούν σε όλους τους τόνους, όπου βρεθούν και όπου σταθούν τα πρόσωπα του παλαιού πολιτικού συστήματος γιατί παρά τις προσπάθειες τους στην διακυβέρνηση δεν βρίσκονται τα ίδια, αλλά μία κυβέρνηση, με αντίθετους πολιτικοιδεολογικούς άξονες από αυτό.
Ας δούμε, όμως, τι προασπίζονται τα πολιτικά πρόσωπα που είτε κυβέρνησαν, είτε σε νοοτροπία και στάση ανήκουν στο παλαιό πολιτικό σύστημα.
- «Πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να χειραγωγήσει την ενημέρωση με σκοπό στη συνέχεια να δημιουργήσει τα δικά της ΜΜΕ».
Εδώ γελάμε! Δεν υπήρξε σε αυτή τη χώρα το τρίγωνο ΜΜΕ, τράπεζες, κρατική εξουσία, καταφανέστατα φαινόμενο διαπλοκής που μέρη του ξεσκεπάζονται αυτή την περίοδο. Δεν υπήρξαν κυβερνήσεις επί σειρά ετών που άφηναν σκόπιμα χωρίς κανόνες να λειτουργούν τα τηλεοπτικά κανάλια και οι δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, προκειμένου να έχουν τη στήριξη τους στα δύσκολα, αλλά και γενικώς. Μα, καλά, σε χαχόλους απευθύνονται για να μην θυμόμαστε τα έργα τους; Το εάν θα δημιουργήσει νέα διαπλοκή στα ΜΜΕ μένει να το δούμε. Εάν το πράξει ξέρει ότι θα βρει απέναντι της τον ελληνικό λαό.
2. «Πρώτη φορά ελληνική κυβέρνησηεπιχειρεί να δημιουργήσει κομματικό κράτος, διορίζοντας δικούς της ανθρώπους».
Αυτή τη χώρα την κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση μέχρι πριν λίγο καιρό, τιτάνες της πολιτικής και προπάντων της ηθικής, που δεν επέτρεπαν σε καμία των περιπτώσεων την κομματική αντίληψη στο κράτος. Σε αυτή τη χώρα δεν υπήρξαν «πρασινοφρουροί», ούτε «γαλάζια παιδιά».
3. «Πρώτη φορά η χώρα θυμίζει ακυβέρνητο πλοίο, οικονομική κρίση, έντονο προσφυγικό πρόβλημα, πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση καλλιεργεί συστηματικά κλίμα εθνικού διχασμού»
Σε άλλο πλανήτη επιχειρούν να μας πείσουν ότι βρισκόμασταν. Λίγο πριν έρθει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ διατυμπάνιζε ότι με το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση κινδυνεύει η εθνική ασφάλεια και η κοινωνική ομαλότητα.
Το 1985 για μεγάλο διάστημα τη χώρα δεν κυβερνούσε ο πρωθυπουργός, ευκαιρία βρήκαν να την κυβερνήσουν στο όνομα του, ρασοφόροι χαρτορίχτρες και άλλοι τυχάρπαστοι.
Η οικονομική κρίση δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που αποκαλύφθηκε η γύμνια της χώρας μας στους περισσότερους τομείς. Η κακοδιαχείριση, το πελατειακό κράτος, η διαπλοκή, η φοροδιαφυγή, η παντελής έλλειψη σχεδίου για ανάπτυξη στη χώρα, αποτέλεσαν μήτρες για την συνολική αποτυχία του κράτους.
Το προσφυγικό πρόβλημα δεν ενεφανίσθη πρόσφατα. Υπήρξαν προβλέψεις ότι θα φτάναμε στη σημερινή του εξέλιξη.
Όμως, δεν λήφθηκε καμία μέριμνα, ούτε από την κυριαρχούσα στην Ευρώπη Γερμανία, ούτε φυσικά από την προηγούμενη κυβέρνηση που θεωρούσε ανοήτως, ότι αρκούσε ο εκφοβισμός, η μη παροχή βοήθειας στους κατατρεγμένους από τους πολέμους και τη βία για να λυθεί το πρόβλημα.
Ακόμα και ένα μικρό παιδί καταλαβαίνει ότι αυτό που συμβαίνει σημαίνει κήρυξη πολέμου.
Το παλαιό σύστημα δεν μπορεί ακόμα να χωνέψει, ότι δεν βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Διεξάγει πόλεμο γιατί η πίκρα του είναι τέτοιου μεγέθους που δεν μπορεί να την διαχειριστεί. Γιαυτό, συκοφαντεί, εκβιάζει, διασπείρει ψευδείς ειδήσεις, δεν διστάζει να διαβάλλει κάθε θετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
Εν τέλει αποτελεί ένα κάκιστο παράδειγμα για την κυβέρνηση. Το θέμα είναι να το κατανοεί και να μην επιτρέψει στον εαυτό της να παρασυρθεί, ή να επιλέξει αυτό το δρόμο…