Όλοι έχουμε κάνει λάθη στη δουλειά και έχουμε τις (επαγγελματικές) αμαρτίες μας. Ορισμένες καταστάσεις, όμως, δεν… χωνεύονται πλέον και ενίοτε πρέπει να επισημαίνονται, ακόμα και από… αμαρτωλούς.
Στα… παλιά τα χρόνια η ερώτηση αθλητικών συντακτών στους πρωταγωνιστές των σπορ, που “έσπαγε κόκαλα” ήταν το περίφημο “πως αισθάνεσαι”. Σε βελτιωμένη εκδοχή η ερώτηση αφορούσε στα “έντονα συναισθήματα” του πρωταγωνιστή που είχε κατακτήσει έναν τίτλο σε ατομικό ή ομαδικό άθλημα. Ευτυχώς στο πέρασμα των χρόνων στα αθλητικά το “πως αισθάνεσαι” καταργήθηκε… δια ροπάλου και όταν σπανίως επαναλαμβάνεται, απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα της κατάργησης.
Τις τελευταίες ημέρες, λόγω καιρού, θυμηθήκαμε και πάλι “την επέλαση του χιονιά”, τις “έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά” και το “στο πόδι ο κρατικός μηχανισμός”. Για τους… απόγονους του “πως νιώθεις” είναι περίεργο να χιονίζει στα ορεινά στην Ελλάδα το καταχείμωνο, το να ρίχνει χιονόνερο στο κέντρο της Αθήνας και ο… υδράργυρος “να κάνει βουτιά”. Μιλάμε – πάντα – για τον Ιανουάριο.
Και επειδή η “φοβερή ανακάλυψη” ότι στα ορεινά της Ελλάδας χιονίζει τον Ιανουάριο δεν φθάνει, έρχεται και η ερώτηση – τομή για… να δέσει το γλυκό. “Η αλλαγή του καιρού, είναι απόρροια της κλιματικής αλλαγής;”. Όπου “αλλαγή” είναι ότι κάνει κρύο το καταχείμωνο (διανύουμε τις πρώτες ημέρες του δεύτερου μήνα του χειμώνα, για όσους το ξέχασαν) και το γεγονός ότι στα ορεινά της χώρας χιόνισε…
Κατά τα άλλα τις επόμενες ημέρες μπορεί να το “στρώσει” και στα πεδινά και ενδεχομένως ορισμένοι σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα να αναζητούν τη σύνδεση της επιδείνωσης του καιρού (το καταχείμωνο, για να μην ξεχνιόμαστε) με τις κλιματικές αλλαγές…
Η ερώτηση “πως αισθάνεσαι”, που ακούγαμε κάποτε και γελάγαμε, μάλλον ήταν (δημοσιογραφικό) πταίσμα.
Καλή χρονιά σε όλους…