Διασκέδασαν σε αυτό γενιές και γενιές, πολλές ταινίες γυρίστηκαν εκεί και το όνομά του έγινε συνώνυμο του λούνα παρκ. Ποιος άλλωστε στην Αττική των προηγούμενων δεκαετιών δεν έχει ιδιαίτερες αναμνήσεις από το θρυλικό Ροντέο;
Το Ροντέο παραλειτούργησε στα μέσα της δεκαετίας του 60, στο ύψος του Ωνασείου στη Λεωφόρο Συγγρού. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στο ρέμα της Πικροδάφνης και τη δεκαετία του 70 στη θέση που έμεινε μέχρι το κλείσιμό του στην παραλία του Αλίμου, δίπλα από τη Μαρίνα.
Ειδικά τα καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια γέμιζε με κόσμο, τα φώτα του έλαμπαν από μακριά και αποτελούσε τον υπέρτατο προορισμό για κάθε παιδί, αλλά και παρέες εφήβων που έκαναν τις πρώτες τους βόλτες.
Στις εγκαταστάσεις του έβρισκε κανείς παιχνίδια που είχαν αποκτήσει τεράστια φήμη. Η μπαλαρίνα, η ρόδα, ο λαβύρινθος, τρενάκι του τρόμου, το χταπόδι, το τελεφερίκ που σε βολτάριζε πάνω από το λούνα πάρκ, το ταψί, το εντερπράιζ. Σκοποβολή, Ιππόδρομος, συγκρουόμενα συμπλήρωναν ένα απίθανο περιβάλλον διασκέδασης.
Το 1986 ένα ατύχημα μιας κοπέλας που έπεσε από το εντερπράιζ επηρέασε πολύ την κίνηση. Ταυτόχρονα το υψηλό ενοίκιο στο Δήμο και η διαμάχη με τους Δημάρχους της περιοχής που ζητούσαν την απομάκρυνση του Ροντέο,ανάγκασαν τον επιχειρηματία ένα χρόνο μετά το 1987 να σβήσει τα φώτα και να ρίξει τους τίτλους τέλους.
Μέχρι και σήμερα όμως για τους μεγαλύτερους κάθε λούνα παρκ θα λέγεται Ροντέο…
Στο βίντεο υπάρχουν πλάνα από το Ροντέο από διάφορες ταινίες.