Υβρίδιο είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο γενετικά ανόμοιων ατόμων, τα οποία εκφράζουν κάποιο κοινό χαρακτηριστικό με διαφορετικό τρόπο.
Στις αγροτικές καλλιέργειες, αγρότες και γεωπόνοι χρησιμοποιούν τον όρο για τις διαφορετικές ποικιλίες του ίδιου είδους (π.χ. καλαμπόκι) που συνήθως έχουν δημιουργηθεί με τεχνητό τρόπο για να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ή πιο ανθεκτικά φυτά. Υπάρχουν παραδείγματα υβριδίων που έχουν δημιουργηθεί με φυσικό τρόπο.
Δεν είναι γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Προκύπτουν από διασταύρωση ειδών…
- Κίτρινο καρπούζι
- Μοβ πατάτες
- Ρωμαϊκό μπρόκολο
- Pluot (“Δαμασκηνοβερίκοκο” – plum + apricot)
- Ραπανάκι καρπούζι!
- Yoshta
- Nashi (είδος αχλαδιού από την Αυστραλία)
- Κίτρινα τεύτλα