Η λύση και στην τσέπη και στο παρκάρισμα είναι… ντόπια.
Το Ecocar που στηρίχθηκε σε ελληνική τεχνογνωσία και κατασκευάζεται στην εξειδικευμένη στην ηλεκτροκίνηση Κίνα φιλοδοξεί να κατακλύσει τις πόλεις και να δώσει πολλές λύσεις στην μετακίνηση.
Με κατανάλωση μόλις 1 ευρώ ανά 100 χλμ και καταλαμβάνοντας θέση πάρκινγκ όσο ένας κάδος απορριμάτων δείχνει να μην έχει αντίπαλο στις μεγαλουπόλεις παρά μόνο τα δίκυκλα.
Το ECO-CAR έχει μήκος μόλις 224.5 εκατοστά, πλάτος 129 εκατοστά και 157 εκατοστά ύψος. Το βάρος του είναι 670 κιλά (μαζί με τις μπαταρίες). Ο εσωτερικός χώρος είναι άνετος για δύο άτομα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του είναι ισχύος 7.5kW και τροφοδοτείται από 6 μπαταρίες στα 72V. Έχει αυτονομία από 100 έως 120 χιλιόμετρα και μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ/ώρα. Διαθέτει οθόνη αφης MP5 με τέλεια εφαρμογή στο ταμπλό του αυτοκινήτου, θύρα USB, SD card, Gps Navigation με πλήρως ελληνικό μενού και χάρτες και Bluetooth για ανοιχτή ακρόαση στο αυτοκίνητο. Επίσης διαθέτει μια ειδική κάμερα οπισθοπορείας για ασφάλεια στο παρκάρισμα.
Το ελληνικό αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο αυτοκίνητο πόλης, λειτουργεί με ηλεκτρικά υποσυστήματα ελληνικής τεχνογνωσίας και αναμένεται να μπει δυναμικά στην αγορά το 2018.
Η εμφάνισή του όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ έγινε κατά τη διάρκεια της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Σεπτέμβριο και έχει ήδη έχουν μαζευτεί αρκετές παραγγελίες. Ηδη έχουν ταξινομηθεί δύο μοντέλα του ελληνο-κινεζικού οχήματος, τα οποία έχουν αδειοδοτηθεί για κυκλοφορία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η διαδικασία έκδοσης των αδειών ανατέθηκε σε εταιρεία στο Λουξεμβούργο, γιατί όπως εξήγησε o Γιώργος Καζαντζίδης, υπεύθυνος της εταιρίας Ecosun, που εμπλέκεται στη δημιουργία του από ελληνικής πλευράς, «γνωρίζαμε ότι αν απευθυνόμασταν στην Ελλάδα, για να βγάλουμε πρώτοι στη χώρα και την Ευρώπη τις εγκρίσεις, το όλο πράγμα δεν θα γινόταν έτσι απλά. Με την ευρωπαϊκή έγκριση μπορέσαμε και προχωρήσαμε πολύ πιο γρήγορα».
«Το Ecocar σίγουρα δεν θα βάλει …φωτιά στην άσφαλτο, αλλά θα κάνεις τη δουλειά σου αξιοπρεπέστατα με αυτό, με χαμηλό κόστος και με φιλικότητα προς το περιβάλλον. Με μια μικρή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών δε, μπορεί να γίνει εντελώς μηδενικό το κόστος λειτουργίας του» σημειώνει ο κ.Καζαντζίδης.