Τελικά είναι πάρα μα πάρα πολλοί όσοι νομίζουν ότι έχουν το ταλέντο να γίνουν τραγουδιστές. Άλλωστε τα σόου με επίδοξους σταρ εξαπλώνονται σαν γρίπη σε όλον τον κόσμο. Το καραόκε βέβαια είναι μια παρηγοριά της στιγμής για κάποιον που πιστεύει ότι μπορεί να σταθεί απέναντι στο κοινό και να τραγουδήσει χωρίς να εξασφαλίσει τα λαχανικά του μήνα για το σπίτι του.
Στην Κίνα όπου η νεολαία υιοθετεί με μανία ότι σαβούρα παράγει η δύση κόλλησαν το μικρόβιο του τραγουδιού και έτσι το καραόκε αποτελεί τη νέα τρέλα.
Για να καλυφθούν οι ανάγκες ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια θάλαμοι καραόκε σε κάθε γωνιά και οι οποίοι λειτουργούν με κέρματα.
Ο επίδοξος καλλιτέχνης ρίχνει το ποσό που είναι περίπου 70 λεπτά του ευρώ για ένα κομμάτι ή κάτι παραπάνω από 9 για μια ώρα. Μέσα στο θάλαμο το ταλέντο πιάνει το μικρόφωνο, επιλέγει το κομμάτι και ξεδιπλώνει το ταλέντο του. Έχει επίσης τη δυνατότητα να αποθηκεύσει το κομμάτι και να το μοιραστεί με όσους θέλει στα μέσα δικτύωσης για να λάβει και τα εύσημα.
Μια καλή ιδέα και για τη χώρα μας που όπως φαίνεται από τη συμμετοχή στα σχετικά σόου το ταλέντο μας περισσεύει. Πιο κερδισμένος όμως πάντοτε αυτός που μπορεί να στήνει αυτό το δίκτυο των θαλάμων καραόκε και να αρμέγει τους νέους που νομίζουν ότι θα ζήσουν μια άνετη ζωή κρατώντας μικρόφωνο.