Ο θάνατος από υπερβολική εργασία περιγράφεται στην Ιαπωνία με τον όρο «καρόσι», καθώς είναι κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά.
Το «καρόσι» είναι κάτι δηλαδή σαν εργατικό δυστύχημα και η οικογένεια τους νεκρού ακόμα σε περίπτωση αυτοχειρίας μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση.
Χαρακτηριστική είναι η υπόθεση ενός νεαρού οικοδόμου που είχε προσληφθεί στην κατασκευή Ολυμπιακού σταδίου μήνα Δεκέμβριο και μέχρι τον Μάρτιο είχε κάνει 200 ώρες υπερωρία, μέχρι που αυτοκτόνησε!
Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας και Υγείας χαρακτήρισε τον θάνατό του καρόσι συμπεραίνοντας ότι λόγω της υπερβολικής δουλειάς ο νεαρός αρρώστησε ψυχικά και μάλιστα σε αυτό συνηγόρησε το σημείωμα που άφησε ο ίδιος και στο οποίο έγραφε: «έφτασα στο ψυχικό και σωματικό μου όριο».
Οι γονείς προσέφυγαν στα δικαστήρια και διεκδήκησαν αποζημίωση αφού προηγουμένως είχαν απευθυνθεί στο υπουργείο από το οποίο ζήτησαν να χαρακτηριστεί ο θάνατος του γιου τους καρόσι.
Εκατοντάδες θάνατοι κάθε χρόνο στην Ιαπωνία αποδίδονται στο καρόσι, ανεξάρτητα αν πέθαναν από καρδιά, εγκεφαλικό ή αυτοκτόνησαν.
Το 2013 μια νεαρή δημοσιογράφος του κρατικού δικτύου NHK πέθανε από καρδιακή προσβολή, αφού είχε κάνει 159 ώρες υπερωρία σε ένα μήνα, με το μέσο να ζητά πριν από λίγο καιρό δημόσια συγνώμη.