Το πιο γνωστό φαγητό του δρόμου στο Μεξικό είναι τα τάκος και θεωρούνται μια φτηνή λύση για να καλύψεις την πείνα σου.
Μπορεί όμως στους δρόμους να πωλούνται λιγότερο από 50 λεπτά όμως στο Grand Velas Los Cabos ένα πολυτελές resort στην Μπάχα της Καλιφόρνια για να αγοράσεις το κορυφαίο τάκος του πρέπει να το… φυσάς το χρήμα.
Ο επικεφαλής σεφ εκεί, ο Juan Licerio Alcala, αφουγκράστηκε τις ανάγκες αλλά και τη ρευστότητα των πελατών και δημιούργησε ένα τάκος που κοστίζει 25.000 δολάρια!
Το ακριβότερο τάκος του κόσμου αποτελείται από τορτίγια καλαμποκιού με ψήγματα χρυσού 24 καρατίων, βοδινό κρέας από μια πανάκριβη ποικιλία, καραβίδες, χαβιάρι, μαύρη τρούφα και γενικά ότι πιο πανάκριβο κυκλοφορεί.
Για να παραγγείλεις βέβαια αυτό το πιάτο πρέπει να εξασφαλίσει το ξενοδοχείο ότι έχεις και να το πληρώσεις. Σαν προϋπόθεση λοιπόν έχει θέσει ο πελάτης να διαμένει στην προεδρική σουίτα και να δώσει προκαταβολή τα μισά, δηλαδή 12.500 δολάρια.
Όσο για το σερβίρισμα πρόκειται για υπερπαραγωγή παρουσίασης.
Ο σεφ προτείνει να συνοδευτεί από ένα μπουκάλι τεκίλα Ley.925 Pasión Azteca Ultra Premium Añejo, με τιμή μόλις 150.000 δολάρια.
Τώρα αν στο εστιατόριο κάνουν ουρά ή όχι για να παραγγείλουν δεν το είπε ο σεφ.