Μουσεία υπάρχουν διαφόρων ειδών, αλλά ένα που να έχει κεντρικό θέμα τον φαλλό μάλλον είναι το μοναδικό.
Το μουσείο φαλλού βρίσκεται στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και έχει ως θέμα φυσικά τα αρσενικά γεννητικά όργανα από όλο το ζωικό βασίλειο.
Στις προθήκες του βρίσκονται περισσότερα από 280 είδη, από θαλάσσια και χερσαία πλάσματα συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου.
Την συλλογή έχει συγκεντρώσει ένα και μοναδικός άνθρωπος ο ιδιοκτήτης του μουσείου ύστερα από προσπάθειες ετών.
Όλα ξεκίνησαν από ένα αστείο, το 1974 ο 33χρονος τότε Sigurður Hjartarson διευθυντής γυμνασίου σε ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όταν ένας συνάδελφος έφερε στο σχολείο τα γεννητικά όργανα από έναν ταύρο. Κάποιοι άλλοι καθηγητές που εργάζονταν σε ένα κέντρο φαλαινοθηρίας έφεραν κάτι… μεγαλύτερο και έφεραν το όργανο της φάλαινας για να τον πειράξουν.
Αυτό του έδωσε την ιδέα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να συλλέξει δείγματα από όσα περισσότερα θηλαστικά μπορούσε.
Συγκέντρωνε σταδιακά από σφαγεία και ψαράδες τα γεννητικά όργανα των θηλαστικών. Από νεκρά ζώα συγκέντρωνε συνεχώς δείγματα.
Το 1997 που άνοιξε ως μουσείο διέθετε 62 είδη για να φτάσει σήμερα να μετρά πάνω από 280.
Ο μεγαλύτερος φαλλός είναι από γαλάζια φάλαινα με μήκος 170 εκατοστά και βάρος 70 κιλά.
Το μικρότερο ενός Χάμστερ με μόλις 2 χιλιοστά που φαίνεται μόνο μεγεθυντικό φακό.
Όσο για το ανθρώπινο δείγμα σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη προέρχεται από έναν Ισλανδό που είχε τη φήμη του γυναικά και που λέγεται ότι είχε “ικανοποιήσει” περισσότερες από 300 γυναίκες. Δυστυχώς το ότι ο “κάτοχός” του πέθανε 95 και λόγω του ότι δεν έγινε σωστή η επέμβαση για την αφαίρεση το δείγμα δεν είναι στο φυσικό του μέγεθος.
Παράλληλα στο μουσείο υπάρχουν αντικείμενα προς πώληση σε σχέση με το θέμα. Φωτιστικά, γλυπτά, διακοσμητικά και διάφορα άλλα.
Το μουσείο δεν παραλείπουν να επισκέπτονται τουρίστες του Ρέικιαβικ και κάθε χρόνο μετρά χιλιάδες επισκέπτες, κάνοντας τον γιο του ιδρυτή Gisli Sigurdsson που το διαχειρίζεται σήμερα να τρίβει τα χέρια του από χαρά.